23 november 2020

yoga en veerkracht

Als er een ding is, waar de huidige situatie met de pandemie om vraagt, dan is het veerkracht. Een  staan met beide voeten op de grond niet alleen tijdens de yogales met ook ieigenschap die door yoga goed gestimuleerd wordt.

Wat betekent veerkracht nu eigenlijk? Veerkracht betekent, dat je openminded bent, dat je je openstelt voor het moment zonder vooruit te lopen op ,wat er komen gaat. je hebt geen verwachtingen, want dan ben je niet open. Je vult het al in.

Wij leven in een onzekere tijd, waarin dingen en geldende regels voortdurend aan veranderingen onderhevig zijn. belangrijk hierbij is het filtreren van de stroom aan informatie, waaraan wij blootgesteld zijn. Stevig met beide voeten op de grond, niet alleen tijdens een yogales maar ook daarbuiten, zal ervoor zorgen, dat je letterlijk tegen een stootje kan veerkrachtig dus.

Probeer de positieve kanten ook te zien. Je wordt gedwongen om je voortdurend aan te passen aan de actuele situatie en als ondernemer wordt je gedwongen jezelf keer op keer opnieuw uit te vinden en nieuwe wegen te bewandelen. Deze uitdagingen houden je scherp en je leert ervan.

Naast veerkracht is gelijkmoedigheid belangrijk. Dit wordt ondersteund door gerichte ademtechnieken, pranayama s en meditatie. Benut daarom deze periode, waarin je meer thuis bent om yoga te beoefenen.