12 juli 2020

Yoga en verbinding tijdens Covid-19

Een word wat veelvuldig is gebruikt tijdens de lockdown is verbinding. Het woord yoga is afgeleid van yuj, wat juk betekent, dus verbinding tussen twee.

Doordat persoonlijk contact, zoals die hoort bij het geven van yogalessen niet mogelijk was, heb ik gebruik gemaakt van youtube om zo toch online lessen te kunnen aanbieden. Gelukkig hebben wij nu al die hulpmiddelen, maar je mist als docent het contact met je cursisten, het waarnemen en feedback. Geluukig is het nu weer mogelijk om gewoon les te kunnen geven zijhet met inahtneming van de richtlijnen van het RIVM.

 

Ik heb de adfgelopen periode meerdere webinars en lezingen gevolgd en heb zodoende toch verbinding met mede toehoorders of deelnemers kunnen ervaren. Afgelopen week vierde de Dalai Lama zijn 85e verjaardag. Het werd een bijzondere viering online met toespraken, muziek en dans. Absoluut de Dalai Lama waardig.

Nu wij weer beetje bij beetje onze vrijheid terugkrijgen is het de kunst om het beste van de twee werelden, de virtuele,digitale en de echte wereld te combineren envooral de balans daarin te zoeken. Yoga helpt niet alleen bij verbinden maar ook met de juiste balans vinden.