23 februari 2021

Yoga thuis in je eigen bubble

Zolang als wij in lockdown zitten, ben je aangewezen om yoga vanuit je eigen huiselijke omgeveing te volgen met behulp van online lessen. Het volgen daarvan is even wennen, maar gaandeweg gaat het steeds beter.

In mijn geval bied ik de online lessen aan aan mijn cursisten via mijn youtube kanaal. Het heeft voor en nadelen. Een voordeel is, dat je zelf het tijdstip kunt kiezen, waarop je de les wilt volgen.

En nadeel is dat het eenrictingsverkeer is voor zowel docent als cursist. Je mist feedback. Als cursist mist je ook correcties en aanmoedigingen van je docent.

Wij zitten inmiddels al een tijd in lockdown en zijn door beperkingen in reisbewegingen en aantal bezoerks veel op onszelf aangewezen.Je zit dan ook veel in je eigen bubble. Hoe lang het gaat duren, voordat wij onze levens weer op kunnen pakken is ongewis. Dus probeer er maar het beste van te maken.

Yoga kan namelijk heel goed vanuit jouw bubble gedaan worden. Het nodigt uit tot zelfreflectie en verstilling.

Als het lukt om de discipline op te bregen, dat je de lessen op regelmatige basis volgt, zul je de positieve effecten ervan kunnen ervaren. Bovendien draagt het bij aan je gmfysieke welzijn en je mentale stabiliteit. Doen!