26 januari 2021

Yoga tijdens lockdown

Tijdens lockdown wordt je op jezelf teruggeworpen. Yoga biedt dan uitkomst. Yoga draagt niet alleen bij een goede gezondheid, want het zorgt voor beweging maar yoga zorgt er ook voor dat je je even kunt terugtrekken. Terugtrekken uit  de malstroom aan informatie, die dagelijks op ons afkomen, en die dikwijls tot verwarring en onrust kan leiden.

Momenteel brengen wij allemaal veel meer tijd thuis door dan voor de pandemie. Het is dan zaak om een regelmatige routine van yoga op te bouwen.  

Omdat yoga niet prestatiegericht is, en omdat je het voor jezelf doet, is het uitstekend om het te doen nu in het ijzonder. Het brengt je in het nu. Het zorgt ervoor dat je stevig in het leven van alledag staat.

Eindig je sessie met gerichte ademtechnieken.

Kapalabathi is bijzonder geschikt om je longen gezond te houden. En de wisselende ademtechniek, waarbij je links inademt en rechts uit en rechts in en links uit, zorgt voor mentale focus en rust. Kortom blijf yoga beoefenen tijdens de lockdown. Probeert het te zien als jouw moment voor jezelf en jouw moment van rust van de dagelijkse beslommeringen.